TBDG – Project Business Center

Het langetermijn doel van TBDG is een formele oprichting van een Business Training Center, om hun klanten op te leiden in Business Development en hen te helpen bij het opzetten en runnen van een bedrijf. Daarvoor zal TBDG het MBC-programma overnemen en profiteren van de ervaring en bewezen methode van MBC.

Het Projectplan

Het totale plan bestaat uit een 2-jarig programma, om vertrouwd te raken met de MBC methode en -materialen.
De implementatie van dit partnerschap zal in twee fasen gebeuren:

  • Fase 1 – bedrijfsontwikkeling: training van een groep (nieuwe) ondernemers voor de TBDG bedrijven. Het resultaat zal een reeks complete bedrijfsplannen zijn om de nieuwe bedrijven te starten die TBDG in gedachten heeft. Ook de toekomstige trainers, coaches en beoordelaars, die in de toekomst het MBC-programma kunnen leiden, zullen deelnemen.
  • Fase 2 – Het creëren van het Business Training Center: MBC zal TBDG helpen bij het opzetten van hun eigen Business Training Center die mensen toerusten om een nieuwe bedrijf in Tadzjikistan te ontwikkelen en op te starten. Dit zal gebeuren door middel van een Training van Trainers, Training van Coaches en een Training van Business Plan Adviseurs. Deze training van trainers wordt gecombineerd met praktische ervaring in het veld, onder begeleiding van MBC.

Lange termijn

Als eindresultaat kan het Business Training Center zijn werkgebied uitbreiden naar andere gebieden van Tadzjikistan. Door dit TBDG/MBC-partnerschap zullen we samen de lokale bevolking en vluchtelingen in Tadzjikistan toerusten, teneinde hen nieuwe hoop en een visie voor de toekomst te geven. Zodat het ook een positieve invloed heeft op de economische situatie in het land.

Status van het project

Het team van potentiele trainers, coaches en ondernemers heeft de GYB and SYB training doorlopen. 5 business plannen worden geëvalueerd en naar verwachting kunnen deze bedrijven gestart worden in april 2023. Sommige bedrijven zijn al eerder gestart, maar zullen de resultaten van de training betrekken in hun bedrijfsvoering.