Land

Mongolië

Bevolking

Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra’s en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied (Altaj) in het midden, en woestijn (Gobi) in het zuiden. Ongeveer 42% van de, merendeels boeddhistische, bevolking leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar. De overige bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, Ger ook wel Joert genoemd en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt. Schapen, paarden, geiten, kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. In het noorden van het land is enige vorm van industrie in de vorm van houtverwerking en mijnbouw.

Sociale en economische situatie

Nadat Mongolië zich vrijgemaakt heeft van de overheersing door Rusland, heeft het in de afgelopen twintig jaar grote vorderingen gemaakt, wat voor de meeste ontwikkelde landen tientallen jaren of eeuwen heeft geduurd. Verwacht wordt dat ze de komende jaren vooruitgang blijven boeken, indien dat vrij is van corruptie en belangenconflicten.

Microfinanciering speelt een belangrijke rol in Mongolië, en heeft een positief effect op de economische ontwikkeling. Nu na 20 jaar zijn de mogelijkheden drastisch veranderd: mensen kunnen gebruik maken van de financiële diensten van banken en andere financiële instellingen in Mongolië. Ze kunnen meer dan één lening afsluiten. Dat heeft ook de behoeften van deze mensen sterk veranderd: ze hebben training nodig om schuldenvrij de inkosten en uitgaven te beheren m.b.t. hun huishouding en bedrijven. Daarnaast is er sterke behoefte om beter inzicht te verkrijgen in het ontwikkelen van gezonde en stabiele bedrijven.

De sloppenwijken van Cairo

Micro-business nu In Mongolië

96% van de bedrijven in Mongolië zijn SME’s: minder dan 10 werknemers. De meeste behoren tot de ambachtelijke- en detailhandelssectoren. Het ondernemersvermogen is beperkt en er is vaak niet genoeg kapitaal om te investeren. Tevens is er onvoldoende kennis over het omgaan met financiën. Daarnaast is er te weinig praktische en relevante innovatie. Er is verder weinig steun van de overheid, en de belastingen zijn hoog.

Partner(s) in Mongolie

  • MINA in Mongolie

    MINA in Mongolie

    MINA is een micro-financieringsorganisatie die sinds oktober 2000 actief is in Mongolië. Hun visie is om de armoede in Mongolië te doen verminderen. De reden hiertoe was de waargenomen problemen die arme mensen hebben met het toegang verkrijgen tot financiële diensten, en een gebrekkige kennis hoe men om moet gaan met financiën. Het was in…

    Meer over partner

Businesses in Mongolië

Nog geen businesses in dit land. Bekijk alle businesses