Hongarije

Land

Hongarije

De Republiek Hongarije is gelegen in Midden-Europa en wordt aan vrijwel alle zijden door bergen ingesloten. Bij de val van het IJzeren Gordijn ontwikkelde het zich als een vrije democratie. Na diverse hervormingen werd het in 1989 een zelfstandige staat met een markteconomie. 

Bevolking

De Hongaarse bevolking is vrij homogeen. Volgens de volkstelling van 2001 maken de etnische Hongaren 92% van de bevolking uit. De grootste minderheidsgroep vormen de Roma (“zigeuners”) naar schattingen tussen de 400.000 tot 600.000 Hongaren.

Sociale en economische situatie

Hoewel de economische status van Hongarije zich heeft gestabiliseerd en de hogere middenklasse de kansen heeft om vooruit te komen, leeft ongeveer 1/3 van de bevolking nog steeds in armoede en worstelen honderden dagelijks om in de primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. De lagere middenklasse en de periferie worden met de dag armer.

De situatie van de Roma/zigeuners in de samenleving is moeilijk en is er sinds de val van het communisme alleen maar op achteruitgegaan. Het opleidingsniveau is laag, de werkloosheid hoog. Er is hier sprake van een vicieuze cirkel van armoede, criminaliteit en discriminatie.

De Roma bevolking in Hongarije

De economische situatie in Hongarije

96% van de bedrijven in Hongarije zijn SME’s (minder dan 10 medewerkers), een hoger percentage dan in de meeste OECD landen. Het grootste gedeelte daarvan behoort tot de ambachtelijke- en de detailhandelssectoren. Het ondernemersvermogen is beperkt. Er is daarnaast een gebrek aan praktische en relevante innovatie en te weinig kennis over het omgaan met financiën.

Partner(s) in Hongarije

  • Dorcas in Hongarije

    Dorcas in Hongarije

    Dorcas Ministries Hongarije (DMH) is een interkerkelijke hulporganisatie in Hongarije, die zich inzet om de armen en onderdrukten te dienen. Ze werken in 15 nederzettingen en bundelen hun krachten met 40 kerken en organisaties om hun projecten te kunnen realiseren ten behoeve van Hongaren die in het land en buiten de grens wonen. De belangrijkste…

    Meer over partner

Trainingen in Hongarije

Businesses in Hongarije

Nog geen businesses in dit land. Bekijk alle businesses