Van werken in het buitenland naar een lokale kleermakerij

Josefina Bolis werkte in het buitenland, maar haar verlangen was om bij haar gezin in de Filippijnen te kunnen blijven. Dus toen haar dochter Jo Ann hoorde over de business training van die MBC aanbood in samenwerking met Bukang LIwayway, maakte ze van de gelegenheid gebruik om mee te doen. Daar leerde ze hoe je een bedrijf kan opzetten, howe om te gaan met financiën en over marketingstrategie.

Een bedrijf gericht op groei

Toen Jesefina terug kwam naar de Filipijnen, gebruikte ze het business plan dat haar dochter Jo Ann ontwikkeld had, investeerde ze in een naaimachine en begon thuis een plaatselijke kleermakerswinkel. Toen het bedrijf begon te groeien, investeerden ze in meer naaimachines en huurden ze een winkelruimte in de buurt van hun huis. Hierdoor kon haar bedrijf meer bestellingen aannemen. Nu hebben ze drie werknemers, en bij meer bestellingen schakelt ze moeders van hun community in. Josefina laat hen de eenvoudig bewerkingen doen, die gemakkelijk in hun eigen huis gedaan kunnen worden. Dit geeft hen niet alleen een extra inkomen, maar ze leert daarbij nieuwe vaardigheden aan degenen die graag willen werken.

Door de simpele wens om in de Filippijnen te kunnen blijven, slaagde het moeder-en-dochter-team erin een lokaal bedrijf te starten, en bovendien konden ze hun community helpen groeien.

Toekomst dromen

Vooruitkijkend dromen ze er allebei van om het bedrijf te laten groeien, waarbij ze zelf leverancier zijn en niet alleen een onderaannemer. Hen plan is om meer lokale werknemers aan te nemen, zodat zij zich meer kunnen richten op het management. Hun verlangen is tevens om door het contact met de mensen met wie ze werken, de liefde die God voor hen heeft met hen te delen.