Verkoop rijst en veevoer in Brgy. San Isidro

Het is niet gemakkelijk om een bedrijf te starten, met name voor degenen die het hebben geprobeerd en waar het om verschillende redenen is mislukt, of het nu is vanwege een tropische storm is of een andere reden. Het is dan een echte uitdaging om opnieuw te beginnen en daar is moed voor nodig…..

Het heeft hun nieuwe hoop voor de toekomst gegeven

De Training

Met veel dankbaarheid in hun hart hebben de deelnemers van Brgy. San Isidro het liveilhood trainingsproject ondergaan dat door MBC Filipijnen en PhilRads verzorgd was. Het heeft hun nieuwe hoop voor de toekomst gegeven. Ze zagen dat dit project voor livelihood anders was dan andere projecten. Naast training is er mentorschap, er is een vervolg…. Bovendien is het inclusief zoals iemand opmerkte: ze dacht eerst dat de training alleen voor een speciale groep was, maar later besefte ze dat het voor iedereen toegankelijk was!

Het groepsbedrijf starten

Met subsidies om nieuwe bedrijven te starten na de tyfoon, konden de begunstigden verder. In Brgy. San Isidro begonnen ze een groepsbedrijf dat rijst en veevoer levert. Ze kopen, herpakken en verkopen in hun community. Het bedrijf creëerde banen en daarmee inkomsten voor de leden van de businessgroep. Bovendien konden ze ook hun eigen individuele bedrijfjes starten als bijdrage aan hun inkomsten.

Wat wel het meest gewaardeerd werd van wat ze van de trainingen leerden – en er viel veel te leren: hoe je een bedrijf start, hoe je de financiën beheert en hoe je samenwerkt. En er kunnen moeilijkheden zijn, zoals bij elk bedrijf, maar er is ook een visie om te groeien, op te schalen en naar een grotere pand te verhuizen om een magazijn in te richten. Er is weer nieuwe hoop in het leven…..