Rasehline’s BBQ

Rasehlene Padernilla was een van de studenten van MBC’s 5-daagse Start Your Business Training in samenwerking met CCT (2015). Rasehlene besloot haar eerste bedrijfsidee niet uit te voeren, omdat ze uit het interview en de evaluatie leerde dat haar bedrijf geen winst kon maken. De boordelaar van het bedrijfsplan stelde voor dat ze een ander bedrijfsidee moest gaan uitvoeren. Een waarbij ze daadwerkelijk winst kon maken, en gebruik kon maken van haar vaardigheden en werkervaring.

Een maand na de bedrijfstraining en de evaluatie van een nieuw Bedrijfsplan is Rasehlene begonnen met het aanbieden van maaltijden. Ze maakt gegrilde varkensvlees op de barbecue, kippendarm (‘Isaw’), hotdog en nog meer. Rose’s BBQ is een van de schoonste, toegankelijkste en meest betaalbare street food-to-go. Aangevuld met rijst dient het als een goede maaltijd voor de mensen in Barangay Poblacion, Malungon Province.

Volgens haar bedrijfsplan heeft Rose’s BBQ heeft een maandelijkse winst van ongeveer Php 30.000,00. Zeis vol vertrouwen om dit te realiseren met behulp van het bedrijfsplan als haar leidraad. Alle kennis die ze leerde van SYB training is praktisch toegepast in het runnen van haar bedrijf, met de hulp van een bedrijfscoach.