Allado’s Sari-Sari-Store

Een pastor en vrijwillige business coach van CCT Malungon provincie nam deel aan Start Your Business Training (SYB) in 2015. Pastor Berdin Allado is ook ondernemer. Hij maakt deel uit van zijn familiebedrijf, een Sari-Sari Store.
Opgezet door Berdin en zijn vrouw, helpen nu ook hun kinderen om het bedrijf te runnen. Allado’s Sari-SariStore biedt een aantal van de primaire grondstoffen zoals rijst, ei, gedroogde vis, conserven, koffie, suiker, bakolie, instant noedels, en nog veel meer. Wat Berdin heeft geleerd van de training, is dat je voor jezelf een salaris moet opnemen in het bedrijfsplan. De winst is wat daar boven op komt. Om een salaris aan zijn vrouw te betalen, werd door het MBC voorgesteld dat hij meer producten toevoegt aan zijn Sari-Sari Store en de hoeveelheid producten die hij verkoopt te verhogen. Meer verkoop is meer winst.

Hij vertelde later dat zijn vrouw nu ook een salaris ontvangt uit de winst van hun bedrijf. Geweldig te zien dat mensen de geleerde principes toepassen!