Start your Business – Tajikistan

Van 16 tot 28 oktober 2022 werd in de stad Khujand, regio Sughd in de Republiek Tadzjikistan, een training over “Start your Business” gehouden, door de internationale trainers Bronno Mulder en Peter de Hoogh, evenals de internationale adviseur Bill Steward. In de training zijn kennis en vaardigheden opgedaan omtrent business en het schrijven van een business plan. Naast het trainen van jonge ondernemers, namen de toekomstige trainers en coaches deel, zodat die de basiskennis hebben om in de toekomst hun eigen Business Training Centrum te kunnen opstarten.

Als resultaat van de training zijn businessplannen opgesteld voor de volgende bedrijfjes: Een hostel, Kleding naaien en ontwerpen, Sportveld, Kleuterschool, Maken en verhuren van kinderkostuums, Groente kassen, Training in gezonde levensstijl, Schoonheidssalon, Tarweteelt.

Enkele reacties:

  • Zoir Boybobaev: “Ik vond het een goed idee om inzicht te krijgen op inkomsten en kosten binnen een bedrijf”
  • Nigora Hojaeva: “Ik heb deelgenomen aan verschillende bedrijfstrainingen, maar ik vond deze training goed vanwege het brede zicht op het functioneren van een bedrijf”
  • Nigora Akhmedova: “Deze training gaf ons zicht op de verschillende economische principes binnen een business. Daarnaast hebben we een bedrijfsplan ontwikkeld speciaal voor mijn bedrijf”

Als resultaat van de training heeft iedereen een SYB certificaat gekregen. De business plannen worden nu geëvalueerd, zodat ons bedrijf een goede kans van slagen heeft. Daarna wordt dit opgevolgd met de Training van Coaches en de Training van Trainers.

SYB training in Tajikistan