Generate your Business Idea – Tajikistan

Van 11 tot 16 juni 2022 werd in de stad Khujand, regio Sughd in de Republiek Tadzjikistan, een 3-daagse training gehouden met als thema “Genereer je eigen bedrijfsidee”. Deze training werd gegeven door twee internationale trainers Bronno Mulder en Peter de Hoog, evenals de internationale consultant Bill Stewart. 20 jonge ondernemers uit verschillende regio’s, waaronder Dushanbe, Shahrituz, Panjakent, Asht en Khujand, namen deel aan de training.

De opleiding duurde 5 halve dagen. Naast het opdoen van theoretische kennis en vaardigheden, waren de deelnemers aan de training bezig met praktisch werk en verdiepten ze zich in lokale markten. Bedrijfsideeën van de jonge ondernemers werden verbeterd na bestudering van lokale markten.

“Ik hield van de manier van denken buiten de gebaande paden” – zei de jonge ondernemer Akmal Toshkhodzhaev, “deze methode stelt ons in staat om innovatieve business ideeën te ontwikkelen daarmee inkomsten te genereren”.

Als resultaat van de training ontwikkelden 20 deelnemers 2-3 business ideeën en bereidden ze zich daarmee voor op toekomstige “Start your Business” training.

GYB training in Tajikistan