King’s Garden Pompoen productie – Filipijnen

Imelda “Imee” heeft een bedrijf gestart met de naam “Kings Garden – Squash Production” voor het produceren van squash in 5 gebieden van 1 hectare. Ze zal de opbrengst van het land verkopen op de markten van Metro-Manila. Haar bedrijf zal een inkomen voor zichzelf en een groep van de pastors en/of partners genereren.

De pastors zijn ook de boeren die het land zullen bewerken. Voor het opzetten en runnen van het bedrijf ontwikkelde Imee een business plan samen met het MBC. Het MBC zal Imee in contact brengen met een business coach voor ongeveer 6 maanden. Hij zal haar coachen en adviseren om haar bedrijf goed te laten draaien.

Via een gulle sponsor in Nederland kreeg Imee een lening, zodat ze kunnen investeren in zaden en andere materialen, werkloon voor werknemers die het land klaarmaken voor het zaaien. Imee is zeer enthousiast om met dit bedrijf aan te slag te gaan en te laten groeien, letterlijk en figuurlijk! Eind september 2016 kon het MBC een cheque overhandigen als de symbolische start van het project.