GYB Angeles City – CCT

Verslag van de Generate Your Business Idea (GYB) training in CCT Angeles

Op 19 augustus 2016 kwamen de MBC trainers voor de training in CCT Angeles City, Pampanga in het Fresh Hope Building, New York St. Villasol Subdivision. Het was een regenachtige dinsdag. Toch kwamen 19 deelnemers naar de GYB Training uit verschillende gebieden van Angeles City om de 2-daagse training te volgen.

CCT Angeles medewerkers hadden de training georganiseerd met de hulp van Rachelle Pawang, CCT Head Office Training Coördinator. Ze ondersteunden de studenten en de MBC trainers uitstekend door hun gastvrijheid: het voelde als thuis.

De deelnemers waren heel actief bezig met elke sessie en activiteit. Een van de resultaten van de GYB Training is het ontdekken van de meest geschikte bedrijfsideeën voor ieder persoon afzonderlijk. Elke deelnemers scande zijn capaciteiten, gaven en talenten, de voorhanden zijnde middelen en de markt in de omgeving. Veel business ideeën bestonden alleen in de gedachten van de deelnemers, maar ieder werd uitgedaagd om in hun werkboek een top 3 van potentiële bedrijf ideeën te ontwikkelen, die een werkelijke kans van slagen hebben. 

De eerste batch van GYB training voor CCT zit erop met deze groep mensen in Angeles City. Met het enthousiasme en de motivatie als resultaat van de GYB training, willen velen van hen de 5-daagse Start Your Business training (SYB) volgen. De CCT staff ondersteunt dit ten volle.

Samen met het MBC wil CCT het Livelihood onderdeel uitbreiden, onder leiding van Alice Peneda, om mensen te  helpen bedrijfsvoering beter te begrijpen en de positie van nieuwe en bestaande ondernemers in het bedrijfsleven te verbeteren. Door een holistische aanpak van micro-financiering en spaargroepen, samen met de business training van het MBC, kunnen startende en gezonde ondernemingen een positieve invloed uitoefenen in de gezinnen en in de communities.