De inspanning van een jonge moeder – Filipijnen

Mae Sheil is een jonge moeder, getrouwd met een pastor in Bago, Cebu, de Filipijnen. Deze regio werd twee jaar geleden verwoest door de tyfoon Hayan. De werkeloosheid is erg groot als nasleep van de tyfoon. Mae Sheil en haar man kunnen met moeite de eindjes aan elkaar knopen nu een van hen als pastor werkt. Ze zijn zo arm dat ze tijdelijk wonen in de kerk die hun ondersteunt. Als ze op eigen benen kunnen staan zullen ze ergens anders woonruimte zoeken.

Mae Sheil nam deel aan de Start Your Business training met het idee om een eetstalletje te beginnen. Ze hoopt dat dat het mogelijk maakt om haar familie te ondersteunen. Haverwege de 5-daagse training liet ze de trainers een foto zien van de eetstalletje van een van haar concurrenten. Toen ze werkte aan haar marktonderzoek sprong ze ineens op van haar stoel en rende naar deze concurrent toe en begin hem de vragen te stellen die ze had geleerd tijdens de training. Ze kwam terug met kostbare en bruikbare informatie die haar helpt in het starten van haar bedrijf.

Het MBC helpt haar om haar bedrijfsplan te voltooien zodat ze een lening kan aanvragen bij een micro-financieringsorganisatie. Ze heeft hoge verwachtingen van de kans die ze daardoor krijgt en ze is vol hoop dat dit bedrijfsinitiatief haar uit de armoede zal helpen.