Training van Coaches in Gen San

De eerste groep van CCT die opgeleid werd tot Coach vond plaats in General Santos, Mindanao op de 2-daagse bijeenkomst op 6 en 7 mei 2016. Er waren 10 deelnemers. Een aantal van hen zijn regionale bestuurders en managers van CCT GenSan in Davao.

De Coaches Training

Op de eerste dag van de training kregen de deelnemers en aantal van de Start Your Business (SYB) oefeningen voorgeschoteld, zodat ze een idee hebben van wat de ondernemer heeft geleerd in de SYB training. Dit gaf de coaches ook wat inzicht over hoe ze zich moeten voorbereiden op de coaching sessies en hoe ze moeten reageren op de vragenvan de micro-ondernemers.

Op de tweede dag van de cursus, legde het MBC uit welke taken van de coaches worden verwacht. De coaches reageerden positief, en omarmden het MBC-CCT partnerschap. Zij vonden het waardevol dat MBC en CCT een gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen in de hulp aan mensen in nood.

Coach en ondernemer aan elkaar koppelen

De MBC organiseerde een ontmoeting tussen de coaches en de toekomstige ondernemers. Ze hadden tijd om de aankomende coachingssessies te plannen, en kennis te maken met de ondernemers en daardoor hun persoonlijke achtergrond en geschiedenis te leren kennen.

Het was een groot succes voor zowel de coaches als de ondernemers om hun eerste ontmoeting te hebben. De training werd zeer goed gewaardeerd en verwelkomd door beide partijen. Het MBC gelooft in deze micro-ondernemingen als groeiende bedrijven door de hulp van deze coaches!