Start your Business – Egypte

De SYB training is een cursus over het opstarten van een micro bedrijfje. Het richt zich vooral op vrouwen die in de dorpen wonen. Het leert hen een bedrijfsplan te ontwikkelen en een lucratieve onderneming te starten. Daarmee kunnen mensen in de arme communities geholpen worden om hun financiële situatie te verbeteren door het starten van een bedrijf.

De training

In het SYB-programma “Start your Business” leren we vrouwen hoe ze een bedrijf kunnen starten en hoe ze dat kunnen doen aan de hand van een bedrijfsplan voor het bedrijf dat ze in gedachten hebben. Mijn taak was, dat nadat de theorieën waren uitgelegd, ik dieper in zou gaan op het toepassen van de theorie. Er is een oefeningen na elke sessie. Tijdens het groepssessie leggen we hen op een eenvoudige manier uit hoe de vragen te beantwoorden, en hoe ze de theorie juist kunnen toepassen.

Afgestemd op de lokale groep

Deze training verandert het leven van de vrouwen. Sommigen van de moeders zijn analfabeet, dus moet de informatie soms nog wat vereenvoudigd worden gemaakt. We gebruiken sketches met dezelfde principes die de training ons leert. Dat is leuk voor hen omdat het hun eenvoudige alledaagse taal gebruikt. En tegelijkertijd is het eenvoudig genoeg om de concepten uit te leggen en toch hun aandacht vast te houden. We vinden het leuk dat ze genieten van de training en toch leren wat ze nodig hebben.

Ken je markt

Door de training begrijpen ze nu de invloed van concurrentie, iets wat belangrijk is om te weten voordat ze hun bedrijf starten. Natuurlijk, hoe meer concurrenten ze hebben, hoe kleiner het aandeel van de markt is dat ze zullen krijgen. Ze weten ook hoe ze een product moeten ontwikkelen, of zelfs nieuwe producten moeten toevoegen, zodat ze als bedrijf opvallen en dus een groter marktaandeel kunnen verwerven.

Ze onderwezen ons ook met behulp van verschillende tools: films, toneelstukken of scatches. Dat helpt ons om het beter te begrijpen. We hebben geleerd dat we de concurrent moeten bezoeken, om te weten waar ze hun producten vandaan halen, welke merken ze gebruiken en welke producten beter zijn voor de klant.

Haalbaarheidsstudie

Gewoonlijk zouden deze vrouwen een bedrijf beginnen zonder een haalbaarheidsstudie te doen. Maar nu is hun aanpak veranderd. Nu weten ze dat ze dit onderzoek eerst moeten doen om erachter te komen of het bedrijfsidee een kans van slagen heeft. Ons doel van dit programma is om vrouwen te leren hoe ze hun inkomen kunnen vergroten.

“Ik heb persoonlijk baat gehad bij het programma. Ik heb geleerd hoe ik moet plannen en hoe ik mijn plannen moet realiseren en niet te snel moet zijn met het investeren in een idee, omdat bepaald patronen, gewoontes en ideeën haalbaar zouden kunnen zijn, maar andere niet.